Vi lever i en ålder av smarta enheter: telefoner, klockor och för några år nu också smarta TV-apparater. Från handen av smarta TV-apparater och deras Internet-anslutning har kommit möjligheten att njuta av oändliga applikationer på den inte längre så lilla skärmen. Tv utan VPN har haft den digitala tidsåldern.

Fram till för några år sedan utgjorde valet av en ny TV inga problem. Men för närvarande gör de kontinuerliga tekniska framstegen som gör nyheterna föråldrade på bara några månader, detta val alltmer komplicerat. Därför är det önskvärt att ha ett minimum av teknisk kunskap.

Det viktigaste

En Smart TV är inget annat än en TV som kan anslutas till Internet och som har sitt eget operativsystem. Med det är det möjligt att komma åt en stor mängd multimediainnehåll och njuta av ett brett utbud av applikationer. En Smart TV kan förstås som ett hemunderhållningscenter. När du väljer skärmstorleken på den smarta TV: n du ska köpa måste du ta hänsyn till rummets dimensioner och tittavståndet. I detta avseende erbjuder vissa tillverkare informativa tabeller som hjälper dig att bestämma vilken skärmstorlek som passar dig bäst. En av de första frågorna du borde fråga dig själv när du köper en Smart TV är den mest lämpliga paneltekniken. För närvarande finns det två trender. Å ena sidan finns det LCD-teknik (Liquid Cristal Display) med LED-bakgrundsbelysning (ljusavgivande diod) och å andra sidan finns OLED (organisk ljusavgivande diod).